Regler

Lektionsregler och annat smått och gott!

 

Återbud ska lämnas så tidigt som möjligt dock senast samma dag kl 12.00 om det gäller onsdagslektionerna och kl 8.00 för lördagslektionerna.

Ring/sms:a till Anna 070-5255599.


Privatlektioner och övriga aktiviteter gäller avbokning senast 24 timmar innan uppsittningstid/aktivitetsstart för att slippa betala.


Den som uteblir eller lämnar återbud för sent får alltså erlägga full betalning.


Kom i tid till din lektion! Var på plats senast 30 min innan lektionen börjar för att borsta, sadla, tränsa och ev prova ut egen utrustning (hjälm och säkerhetsväst).

Räkna också med att det tar 30 min att ta hand om hästen efter att du suttit av. För- och efterarbete ingår i din ridlektion.


Klä dig rätt! Vi rider utomhus året runt så kläder efter väder är att rekommendera. Det är viktigt att man inte fryser eller blir blöt. Undvik halsduk och huvtröja.


Lämna aldrig en sadlad eller tränsad häst lös i sin box. Risken är stor att den trampar på eller fastnar i löst hängande tyglar eller rullar sig så att sadeln går sönder. Utrustningen är dyr så den är vi extra rädd om.


Alla hästar som görs i ordning ska stå uppbundna oavsett om de står i box, ute vid stockarna/uppbindningsplatserna eller på gången. Använd grimma och grimskaft när du leder och knyt en säkerhetsknut om du står i en box.


Efter lektionen ska utrustningen tas av, bettet på tränset ska sköljas/gnuggas rent över vattenhinken i diskhon i sadelkammaren och sedan ska utrustningen hängas upp på uppmärkta platser i sadelkammaren. Vattenhinken måste tömmas ute på dyngstan innan den blir full.


Hästen ska borstas, hovarna ska kontrolleras, ev ska täcket läggas på innan hästen ska ledas ut i hagen (ha ridhjälmen på!) innan du är klar efter ditt ridpass.


Om alla hjälps åt så går allt lättare och roligare blir det också!